Prsten patří i k pánským outfitům

V současnosti získaly prsteny velký význam pro mužské zdobení těla a dostávají se do přední linie mezi doplňky. Prsteny můžeme kombinovat s mnoha druhy oblečení a s mnoha styly. Průkopníky takového outfitu byly celebrity, kteří nás inspirovali a tato móda se začíná dostávat dál a dál. Není však prsten jako prsten.

Hvězdy jako David Beckham odstartovali tento trend a začali prsteny nosit v reklamách, při účinkování v televizních pořadech a při různých oficiálních událostech. Díky tomu se prsteny staly populární mezi celebritami a trend se začal šířit i do ulic našich měst. Prsteny už nejsou jen výsadou hip-hopera či sportovce, ale stávají se součástí oblékání a stylingu i běžných mužů a vytvářejí specifické odvětví mezi klenoty.

Návrat k uloženým prstenům

Mnoho mužů se konečně zbavilo ostychu a začali je nosit do společnosti. Z domácí šperkovnice si muži začínají brát své snubní prsteny, které předtím hned po svatbě odkládali, protože nošení prstenů bylo doménou žen. Dnes se stávají i doplňkem muže, a proto tráví jejich výběrem více času než když šlo jen o obřadní funkci. Poptávka po prstenech stoupá, a tak je mnoho návrhářů zapojených do velkovýroby.

Jaké styly jsou in?

Jak bylo řečeno, prsteny již nejsou doménou určité sorty lidí. Dnes je nosí všechny skupiny, a proto je třeba zvednout paletu poptávky. Muži jsou ve výběru velmi nároční a chtějí se svými šperky chlubit tak jako jejich cenou. Díky tomu se dostávají na trh nové modely velmi často.

Nejnovějšími trendy mezi pánskými prsteny jsou takové, co obsahují černý a stříbrný wolframový proužek. Také stříbrné domorodé prsteny a odlehčené litinové kousky s laserově vypálenými vzory. Poslední zmíněné jsou masovou záležitostí a módou pro všechny.

Tvary prstenů mají základ v kroužcích, ale postupně se začínají přidávat netradiční výstřednější prvky. Když se však podíváme do historie, vidíme jistý návrat. Mezi prsteny s netradičními tvary patří i ploché s protaženými vzory a dalšími netradičními tvary. Nehledě na styl, který pánský prsten má, hlavní roli plní když jeho majitele baví jej nosit.

Prsteny nejen ze zlata

Kromě klasického zlata nebo stříbra se do popředí dostávají i další materiály jako titan, čistá ocel nebo již zmiňovaný wolfram. Všechny tyto materiály jsou oceňovány pro svoje vlastnosti a především pro jejich pevnost a odolnost. Prsteny tak odolávají daleko většímu tlaku než ty z měkkých materiálů, jakými jsou zlato či stříbro.

Dalším zajímavým materiálem je směs stříbra s drobnými černými částečkami, které mu dodávají netradiční vzhled. Tento materiál dodává prstenům zastaralý vzhled a využívá se pro výrobu modelů s úmyslně starým vzhledem.

Neustále je však nejčastěji používaným materiálem stříbro oblíbené také pro svoji příznivou cenu. Mužům ale přechod k tomuto materiálu trval déle, protože ho považovali za zženštilý. Nakonec ale i oni ocenili jeho vlastnosti. Jednoduché stříbrné prsteny odrážejí u mužů jejich citlivou stránku, masivní naopak zdůrazňují mužskou stránku celého modelu.

Nebojte se ozdobit své prsty

Mužské prsteny mají každý den větší popularitu a muži díky nim ukazují nevědomě část své osobnosti. Stačí jen zajít do obchodu se šperky a vybrat si právě ten, který bude vystihovat nejlépe právě vaši osobnost.